duminică, 10 octombrie 2010

Primul proiect ACMIM

Suntem mandri ca putem spune ca pe 1 octombrie 2010 am finalizat primul nostru proiect finantat, un schimb de tineri, finanţat prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.1. - Schimburi de tineri. A fost o experienta incredibila, plina de peripetii pe partea organizatorica, dar asta a facut ca rasplata sa fie cu atat mai dulce atunci cand participantii s-au declarat incantati de experienta in Romania.




Proiectul, intitulat Discrimination – the key word of the century, s-a desfăşurat in perioada 1 Iulie - 1 Octombrie 2010, iar principala activitate s-a intins pe durata a 10 zile (30.08. - 08.09.2010), cu 8 zile de activităţi, la care s-au utilizat metode de educaţie non-formală pentru a creşte nivelul de conştientizare în rândul participanţilor asupra discriminării şi de a îi încuraja să ia iniţiative în a organiza evenimente în comunităţile locale, ca modalitate de luptă împotriva discriminării şi de promovare a incluziuni sociale. Au participat 36 de tineri din 6 ţări europene: România, Ungaria, Grecia, Turcia, Slovacia şi Rep. Cehă.



Acest proiect a fost scris si implementat pentru departamentul de tineret a ACMIM.


Acest proiect este doar inceputul. Scopul asociatiei acum, la inceput, este de a avea cat mai multe proiect mici, care sa ne permita accesarea cat mai repede de granturi mai mari, de impact major asupra situatiei copiilor care se nasc cu un defect congenital cardiac in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu